Hvordan bruger du jobvurdering

Jobvurdering er et redskab, som du kan bruge på din arbejdsplads. Det er let og tilgængelig – du skal simpelthen følge de forskellige trin og svare på de forskellige spørgsmål.

Erfaringerne med Jobvurdering viser, at der er en række ting, du med fordel kan være opmærksom på.

Få hjælp af dine kolleger

Dine kolleger er eksperter i forhold til de stillinger, som de besidder. Du kan få hjælp til at vurdere, hvilket omfang og konkrete arbejdsopgaver, som knytter sig til deres stilling indebærer. Fortæl hvad du vil bruge jobvurderingen til, og hvorfor det er vigtigt for dig, at dine kolleger hjælper dig med jobvurderingerne.

Hold fokus på stillingen

Vær opmærksom på, at det er stillingen og stillingsindholdet, der skal vurderes. Du skal hjælpe med at holde fokus på stillingen, så det ikke er din kollegas måde at arbejde på, der pludselig er i spil.

For nogen hjælper det at tænke på stillingen som en nyoprettet stilling – det kan gøre det nemmere at holde sig til stillingens indhold.

Jobvurdering er et redskab til at sammenligne

Husk, at pointresultatet af jobvurderingen ikke er et facit, men et udtryk for den vurdering du har været med til at lave.

Jobvurdering er et dialogværktøj

Jobvurdering er et godt grundlag for en konstruktiv og saglig dialog om løn på din arbejdsplads – både med dine kolleger og med ledelsen.